romcarbon

Despre noi

ROMCARBON S.A. a inceput productia de filtre in anul 1962, fiind unul dintre primii producatori de filtre auto din Romania. De-a lungul celor 50 de ani de existenta a acestui sector, ne-am adaptat permanent la cerintele clientilor nostri prin actualizarea si modernizarea tehnologiei, prin asimilarea de noi produse, combinand eficient experienta celor mai in varsta cu entuziasmul tinerilor, pastrand traditia , dar integrand in acelasi timp noul, reusind astfel sa dezvoltam acest sector intr-o afacere care a trecut testul timpului.

Liniile de fabricatie din acest sector produc filtre de aer, de ulei sau de combustibil pentru diverse marci de autoturisme si autocamioane produse in tara sau provenite din import, dar si sisteme de filtrare pentru diferite tipuri de echipamente si utilaje industriale, de gaze, de compresoare, de aspiratoare sau echipamente destinate sectorului agricol, portofoliul actual insumand peste 1,000 de tipo-dimensiuni, cu o capacitate lunara de 500,000 de unitati.

Activand pe o piata dinamica si complexa, ROMCARBON S.A. ofera clientilor sai un ritm rapid de adaptare la cerintele lor, asimilare de modele noi, timp scurt de livrare de la lansarea comenzilor, folosirea unor retele de transport rapid dar in acelasi timp calitatea produselor este garantata prin folosirea personalului calificat, analiza in laboratoarele proprii, tehnologie controlata permanent.

Materiile prime utilizate la fabricarea filtrelor sunt achizitionate de la producatori recunoscuti precum HOLLINGSWORTH & VOSE pentru hartia filtranta, ARCELOR MITTAL STEEL pentru tabla, DOW si HENKEL pentru adezivi.

ROMCARBON S.A.urmeaza si cere si furnizorilor sai sa se angajeze fata de aplicarea principiilor de buna practica privind dezvoltarea durabila si responsabilitatea sociala.

Mentinem un Sistem de Management Integrat Calitate – Mediu certificate in conformitate cu standardele ISO 9001 si ISO 14001.

Filtrele respecta si cerintele legale in vigoare, dovada fiind mentinerea certificarilor de produs pentru filtrele auto cu Registrul Auto Roman si certificarea filtrelor de locomotive cu Autoritatea Feroviara Romana. Pentru filtrele de locomotive mentinem Autorizatia de furnizor feroviar.

Filtrele fabricate la ROMCARBON S.A. sunt folosite de catre marile companii autohtone precum: DACIA AUTOMOBILE S.A., OMV PETROM, CFR CALATORI, CFR MARFA, TRANSGAZ S.A., ROMGAZ S.A., Regii autonome de transport, etc.