romcarbon

Despre noi

ROMCARBON S.A. a început producţia de filtre în anul 1962, fiind unul dintre primii producători de filtre auto din România. De-a lungul celor 50 de ani de existenţă a acestui sector, ne-am adaptat permanent la cerinţele clienţilor noştri prin actualizarea şi modernizarea tehnologiei, prin asimilarea de noi produse, combinând eficient experienţa celor mai în vârstă cu entuziasmul tinerilor, păstrând tradiţia , dar integrând în acelaşi timp noul, reuşind astfel să dezvoltam acest sector într-o afacere care a trecut testul timpului.

Liniile de fabricaţie din acest sector produc filtre de aer, de ulei sau de combustibil pentru diverse mărci de autoturisme şi autocamioane produse în ţară sau provenite din import, dar şi sisteme de filtrare pentru diferite tipuri de echipamente şi utilaje industriale, de gaze, de compresoare, de aspiratoare sau echipamente destinate sectorului agricol, portofoliul actual însumand peste 1,000 de tipo-dimensiuni, cu o capacitate lunară de 500,000 de unităţi.

Activând pe o piaţă dinamică şi complexă, ROMCARBON S.A. oferă clienţilor săi un ritm rapid de adaptare la cerinţele lor, asimilare de modele noi, timp scurt de livrare de la lansarea comenzilor, folosirea unor reţele de transport rapid dar în acelaşi timp calitatea produselor este garantată prin folosirea personalului calificat, analiza în laboratoarele proprii, tehnologie controlată permanent.

Materiile prime utilizate la fabricarea filtrelor sunt achiziţionate de la producători recunoscuţi precum HOLLINGSWORTH & VOSE pentru hârtia filtrantă, ARCELOR MITTAL STEEL pentru tablă, DOW si HENKEL pentru adezivi.

ROMCARBON S.A.urmează şi cere şi furnizorilor săi să se angajeze faţă de aplicarea principiilor de bună practică privind dezvoltarea durabilă şi responsabilitatea socială.

Menţinem un Sistem de Management Integrat Calitate – Mediu certificate în conformitate cu standardele ISO 9001 şi ISO 14001.

Filtrele respectă şi cerintele legale în vigoare, dovadă fiind menţinerea certificărilor de produs pentru filtrele auto cu Registrul Auto Roman şi certificarea filtrelor de locomotive cu Autoritatea Feroviara Românaă. Pentru filtrele de locomotive menţinem Autorizaţia de furnizor feroviar.

Filtrele fabricate la ROMCARBON S.A. sunt folosite de către marile companii autohtone precum: DACIA AUTOMOBILE S.A., OMV PETROM, CFR CĂLĂTORI, CFR MARFĂ, TRANSGAZ S.A., ROMGAZ S.A., Regii autonome de transport, etc.